12 Temmuz 2019 Cuma

org klavye tuş lastiği

Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde elektronik ve ses kayıt alanında bir fazla yenilik yapılmaktadır. Klavyelerin hafızasında barındırdığı seslerin üzerine yeni sesler eklenebilmektedir. Hafızasındaki sesler ne kadar nitelikli bir hale gelirse müzisyenler nedeni ile o kadar org klavye edilen bir saz durumuna gelmektedir.

Şekil olarak başka türde olan bir çok klavye vardır. Keytar bunun örneklerinden biridir. Dış görünüm olarak elektro gitara birçok benzer şekildedir. Askıyla boyna asılabilir ve zevkli görünümünden Ötürü sahne performanslarında sıkça görebiliriz. Melodika, akordeon bu gibi çalgılar değişik şekillerinden dolayı başka mekanlarda kullanılan enstrümanlardır.
Herhangi bir akustik piyano coğunlukla ses tahtasını ve madeni telleri çevreleyen aynı sürede koruyan ahşap kasadan oluşmakla beraber (52 beyaz tuş, 36 siyah tuş) sahiptir. Piyano, tuşlarına basıldığında içerisindeki teller vasıtasıyla ses çıkarır çekildiğinde ise teller damper (titreşim azaltan parça) yoluyla susturulur. Fakat pedallar yardımıyla tuşlardan parmaklar kaldırmasına karşın sesi uzatmak mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder